ХЪНТСВИЛ, Тексас (AP) — Мъж от Тексас, осъден за отвличане и

...
ХЪНТСВИЛ, Тексас (AP) — Мъж от Тексас, осъден за отвличане и
Коментари Харесай

Мъж от Тексас е екзекутиран за убийството на 5-годишно момиче, отвлечено от магазин

ХЪНТСВИЛ, Тексас (AP) — Мъж от Тексас, осъден за похищение и удушаване на 5-годишно момиче, което е било взето от магазин на Walmart до момента в който фамилията й пазаруваше за Коледа през 2001 година, беше екзекутиран в четвъртък вечерта.

53-годишният Дейвид Рентерия беше разгласен за мъртъв в 19:11 ч. CST след химическа инжекция в държавния затвор в Хънтсвил за гибелта на Александра Флорес. Той се молеше, пееше и молеше за амнистия, преди дрогата да стартира да тече.

„ Съжалявам за всички неточности, които съм направил. И за тези, които приканиха за гибелта ми, които се канят да ме убият, аз ви прощавам “, сподели той в последно изказване.

Прокурорите споделиха, че Флорес, най-малкото от осем деца, е било със фамилията си на извършване на покупки до магазин El Paso на 18 ноември 2001 година, когато тя беше изведена от магазина от Renteria, удушена и тялото й подпалено. Останките на детето бяха открити на идващия ден в алея на към 16 благи (25 километра) отсам.

Шон „ Диди “ Комбс, упрекнат в години на обезчестяване, малтретиране от певицата Каси в правосъден развой

Екзекуцията на Renteria продължи, откакто Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли две обособени претенции на отбраната за престой по-рано денем.

Едното искане произтича от напъните на юристите на Renteria да получат достъп до доказателства, които съгласно тях биха могли да покажат, че той не е бил виновен за нейната гибел. Друга тъжба, отхвърлена от Върховния съд без коментар късно в четвъртък, се концентрира върху изказвания, че щатските доставки на пентобарбитал, лекарството за екзекуция, са се влошили и биха му предизвикали „ смут “ и „ мощна болежка “ в нарушаване на възбраната на Осмата корекция за грубо и извънредно наказване.

Властите споделиха, че доказателствата демонстрират, че Рентерия, наказан полов нарушител, е направил отвличането и убийството самичък и че неговите юристи не са повдигнали тази отбрана по време на процеса против него. Кръвта, открита в микробуса на Рентерия, съответствува с ДНК-то на убитото момиче, съгласно прокурорите, които прибавиха, че отпечатъкът от дланта му е открит върху найлонов плик, подложен върху главата на момичето, преди тялото й да бъде подпалено.

Рентерия беше упрекнат да патрулира в магазина за към 40 минути, преди да се насочи към 5-годишното момиче. Зърнисто видео за наблюдаване сподели, че тя следва Renteria от магазина.

Екзекуцията беше една от двете, осъществени в четвъртък в Съединени американски щати. В Алабама Кейси Макуортър получи смъртоносна инжекция в четвъртък вечерта за смъртоносно прострелване на мъж по време на 1993 година обир.

Адвокатите на Рентерия несполучливо твърдяха, че управляващите са нарушили конституционните му права, като им отхвърлиха достъп до досието на прокуратурата за пандизчията като част от напъните им да поддържат изказванията му, че той не е умъртвил момичето.

p>

Renteria от дълго време твърдеше, че членове на тайфа, наречена Barrio Azteca, в това число човек с прякор „ Flaco “, са го принудили да вземе момичето, като са отправили закани към фамилията му – и че членовете на бандата са били тези, я е умъртвил.

Твърденията на юристите на Renteria се основават на показания на очевидци, оповестени от полицията в Ел Пасо през 2018 година и 2020 година, в които жена е споделила на проверяващите, че някогашният й брачен партньор, член на Barrio Azteca, е взел участие в гибел на момиче, което е изчезнало от Walmart.

Федерален арбитър през 2018 година сподели, че изказването на дамата е „ изпълнено с грешки “ и е „ незадоволително, с цел да покаже невинността на Рентерия “.

< p> Как изкуственият разсъдък се употребява за полово изнудване

През август щатският областен арбитър Моник Рейес в Ел Пасо почете искане за прекъсване на изтезанието и подреди на прокурорите да предадат досиетата си по случая. Тексаският апелативен съд по наказателни каузи по-късно анулира заповедите на Рейес.

Във вторник Тексаският съвет по помилвания и условни освобождавания гласоподава 7-0 против замяната на смъртната присъда на Рентерия с по-леко наказване.

В През 2006 година Апелативният углавен съд в Тексас отхвърли смъртната присъда на Рентерия, заявявайки, че прокурорите са дали подвеждащи доказателства, които са оставили у правосъдните заседатели усещането, че Рентерия не изпитва скрупули.

По време на нов развой през 2008 година, Рентерия още веднъж е наказан на гибел.

Рентерия беше осмият пандизчия в Тексас, наказан на гибел тази година. Имаше 23 изтезания тази година в Съединени американски щати, в това число изтезанията на Renteria и McWhorter в четвъртък в четвъртък.

За последните вести, времето, спорта и поточно видео, отидете на Fox 8 Cleveland WJW.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР